Contents [Hide]

ZGŁOSZENIE WSPÓŁDZIELENIA ADRESU IP
1. Kiedy musisz zgłosić współdzielenie adresu IP?
- Grasz w miejscu publicznym, takim jak kafejka internetowa, sieć szkolna/uniwersytecka, pokój w akademiku itp. Powodem tego jest fakt, że nie wiesz, czy ktoś inny gra w NosTale z tych miejsc, więc lepiej być bezpiecznym niż żałować.
- Odwiedzasz i grasz w NosTale w innym domu (dom na wakacjach, dom znajomych, chłopaka/dziewczyny itp.).
- Używasz hotspota, który nie jest Twój.
- Twoi znajomi i rodzina grają z Twojego miejsca zamieszkania (brat, siostra, mama, tata, babcia, dziadek).
2. Co się stanie jeśli nie zgłosisz współdzielenia adresu IP?
- Możesz zostać zbanowany, nawet jeśli jesteś niewinny, ponieważ pomyślimy, że jesteś po prostu czyimś multikontem.
3. Jak zgłosić udostępnienie adresu IP?
- Należy wejść na stronę Systemu Support - https://nostale.support.gameforge.com/index.php?lang=pl
- Należy wybrać temat: Zgłoszenie wspólnej gry na jednym komputerze/IP.
- Należy podać i przypisać do konta w Systemie Support wszystkie swoje konta Gameforge oraz do każdego konta Gameforge podać nick głównych postaci z każdego konta GF.
- W przypadku rodziny/znajomych korzystających z tego samego adresu IP - podaj nam ich nazwy postaci (nie powinni oni podawać Tobie swoich adresów e-mail, ani loginów kont).
- Podaj powód, dla którego zgłaszasz współdzielenie adresu IP.
- Jeżeli współdzielisz adres IP tymczasowo to podaj zakres czasowy.
4. Przykłady zgłoszeń
a) Przypadek nr. 1
Dzień dobry.
Chciałbym zgłosić współdzielenie adresu IP.
Nick mojej postaci to: Jadwiga
Moje konta Gameforge:
- Email1 (nick1)
- Email2 (nick2)
- Email3 (nick3) (Każdy email może mieć więcej niż 1 konto Nostale, ale prosimy o podanie 1 nicku z każdego e-maila!)
Konta mojego rodzeństwa: [Nazwa postaci1].
Opis: Razem z siostrą gramy na serwerze EU-Dragonveil.
b) Przypadek nr. 2
Dzień dobry.
Nick mojej postaci to: Hermiona_2,
Opis: Gram w akademiku i chcę zarejestrować moje IP, aby być bezpiecznym, ponieważ nie wiem, kto jeszcze może grać z tego samego IP, co ja.
Oto moje konto Gameforge: email 1.
Gram na serwerze EU-Dragonveil. Dziękuję za poświęcony czas!
5. Współdzielenie adresu IP, a współdzielenie konta w grze
Dzielenie IP NIE jest tożsame z dzieleniem konta. Dzielenie swojego konta w grze oraz używanie cudzych kont jest zabronione i będzie odpowiednio karane.
Nie pytaj osoby, z którą chcesz dzielić IP o jej e-mail czy login, po prostu podaj 1 nazwę postaci z każdego konta Gameforge, które posiada.
W przypadku braku zgłoszenia współdzielenia adresu IP sieci internetowej (ze względu na wymienione powyżej sytuacje), możesz NIE UZYSKAĆ od nas wsparcia jeśli Twoje konto zostanie zablokowane.